Als vakkracht en agrarisch specialist zijn jouw werkzaamheden gedurende het hele jaar zeer uiteenlopend. Veel van die werkzaamheden zijn echt specialismen. Je kan indien nodig eerst met onze huidige vakkrachten meekijken. Zij hebben erg veel kennis en ervaring en kunnen je uitgebreid informeren over de werkzaamheden. Uiteraard bieden wij jou ook de mogelijkheid om (aanvullende) cursussen te volgen en certificaten te behalen.
Hoe zit een jaar er dan uit?
• Enten (januari tot en met april)
Enten is een precisie werk, het vergt veel geduld en gevoel. Enten is het vegetatief vermeerderen van planten door entloten of enten te gebruiken. Hierbij wordt een deel van de plant (de ent) vastgemaakt op een deel van de andere plant (de onderstam) en zo ontstaan er meerdere en verbeterde planten.
• De boompootmachine (april)
De boompootmachine is een GPS gestuurde machine die op een afgesteld tempo rijdt en tegelijk gaten in de grond boort. Samen met een collega ‘hangen’ jullie in de machine en vullen jullie de vers geboorde gaten met jonge boompjes.
• Buxusknippen (mei en juni)
Buxusbomen zie je in alle soorten en maten, ze zijn erin bollen, piramides en vele andere kunstzinnige vormen. De buxusbomen groeien niet uit zichzelf zo, maar worden zorgvuldig geknipt met de zogeheten buxusknipper.
• De aardappelselectie (juni)
Met behulp van de speciale aardappelselectiekar ga je samen met een collega op pad om de akkers van de boeren te onderzoeken. Met moderne apparatuur en vernieuwde technieken kunnen zieke planten vroegtijdig opgespoord worden.
• Groenvoorziening (juli en augustus)
Onderhoudswerkzaamheden aan groen. Denk aan werkzaamheden als bosmaaien, snoeien en schoffelen. Daarnaast zijn er klussen in het baggeren en het zetten van beschoeiingen waar je af en toe voor zal worden ingezet.
• Ilex knippen (september tot en met december)
De Ilex is een populaire plant tijdens de feestdagen. De groen met rode takken worden veel gebruikt als Kerstversiering. De takken groeien aan struiken en moeten laag aan de grond afgeknipt worden. Je gebruikt hiervoor een speciale hydraulische schaar, zonder al te veel kracht uit te oefenen kan deze schaar de dikste takken doorknippen.
- Een contract voor 37,5 uur per week. Daar staat natuurlijk een goed salaris tegenover. Aan de hand van de CAO bedrijfsverzorgingsdiensten en afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring ligt het bruto loon maximaal tussen de € 2050,- en € 2810,- per 4 weken.
- Erg goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, telefoon- en internetvergoeding, een jaarlijks budget voor bedrijfskleding en pensioenopbouw bij BPL Pensioen
- Uitgebreide mogelijkheden voor het volgen van cursussen, binnen AB Zuid-Holland zijn er volop doorgroeimogelijkheden
- Een gezellige personeelsvereniging die door het jaar heen leuke extraatjes en uitjes organiseren
- Enthousiaste collega’s met passie voor het vak, stuk voor stuk vakmensen met hart voor de agrarische sector.
- Is dol op de natuur en heeft een hart voor de agrarische sector
- Heeft een relevante opleiding en/of werkervaring in de agrarische sector
- Houdt van veel afwisseling in werkzaamheden, maar kan tegelijkertijd goed omgaan met repeterende handelingen
- Woont in de omgeving van Het Groene Hart en beschikt over een rijbewijs B. Heb je ook het rijbewijs BE op zak dan heb je een streepje voor!
- Vindt het heerlijk om fysieke werkzaamheden te verrichten en staat zowel letterlijk als figuurlijk graag met de voeten in de klei.
AB Zuid-Holland is een coöperatie en bestaat al ruim 60 jaar. We zijn er voor het behoud van de continuïteit van agrarische ondernemingen. Bij ziekte of uitval van de ondernemer nemen onze bedrijfsverzorgers de taken van de ondernemer over, zodat zij zich volledig kunnen focussen op een spoedig herstel. Wij weten als geen ander hoe belangrijk continuïteit voor een onderneming is. Ons speerpunt? Ondernemers en medewerkers helpen en samenbrengen. Wij leveren niet standaard wat wordt gevraagd. Wij leveren wat nodig is! AB Zuid-Holland helpt haar klanten en leden aan de juiste vakmensen. Daarnaast zijn we uitgegroeid tot een ervaren personeelsvoorziener, met onze vaste, goed opgeleide en eraren medewerkers, namelijk de Bedrijfsverzorgers en Vakkrachten.
Binnen AB Zuid-Holland hangt de sfeer van een familiebedrijf, we gaan eerlijk en direct met elkaar om en staan voor elkaar klaar. Om onze leden en opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn beschikt AB Zuid-Holland naast echte vakmensen ook over diverse machines. Met de modernste apparatuur en de benodigde vakkennis ontzorgen wij zo goed als mogelijk. We willen allemaal hetzelfde; het helpen en ondersteunen van onze opdrachtgevers, en daar zijn we trots op!
Onze standaard werkweek is er een van 37,5 uur. Wij werken met een jaar-urenmodel, wat inhoudt dat je in bepaalde delen van het jaar meer uren maakt, om dit vervolgens in de rustigere perioden te compenseren. Over het hele jaar genomen werk je gemiddeld 1950 uur. Dit aantal uur is inclusief vakantiedagen (26 vakantiedagen volgens de CAO Bedrijfsverzorgingsdiensten).
Op maandag tot en met zaterdag gelden tussen 05.00 uur en 20.00 uur normale werkuren (wij noemen dit 100% uren). Werk je meer dan 10 uur per dag, dan geldt er een toeslag van 35%. Ook als je voor 05.00 uur of na 20.00 uur werkt is de toeslag 35%, op zondag geldt er de hele dag een toeslag van 75%.
- Goede arbeidsvoorwaarden
- Goed salaris
- Reiskostenvergoeding
- Ruimte voor eigen inbreng
- Aanvullende scholingen
- Werkkleding perfect geregeld
Zie jij jezelf dit werk doen? Trek dan je stoute schoenen aan, stroop je mouwen op en solliciteer gauw op deze functie.