Sproeicombinatie

Via AB Zuid-Holland heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Sproeicombinatie. Met drie moderne zelfrijdende spuitmachines verzorgt de Sproeicombinatie de gewasbescherming voor een groot deel van de boomkwekers in Boskoop en omgeving. De Sproeicombinatie wordt bemand door ervaren medewerkers die in het bezit zijn van spuitlicentie 1 en 2.

Wilt u rechtstreeks contact opnemen met de coördinator van de Sproeicombinatie? Dan kunt u bellen naar Dirkjan de Vries: 06-41001039. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid informatie aan te vragen. Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in.

Steken - vormknippen - poten

Veel handwerk in de boomkwekerij is vervangen door machines. Al enkele jaren knipt AB Zuid-Holland de buxussen in bollen en piramides met de vormknipmachine en kan zij met de steekschopmachine rondom de plant steken. Sinds kort kunnen wij u ook helpen met het machinaal poten van boompjes. Onze ervaren medewerkers zorgen met de machines voor minder zwaar fysieke arbeid en een hogere capaciteit per uur met een uniformer product.

De boompootmachine van 1.70 meter breed kan op rij vier verschillende aantallen gaten boren, namelijk 9, 7, 6 en 5 gaten. Het bijzondere aan de boompootmachine is dat hij op rupsbanden loopt waardoor de kans op insporing minimaal is. Een drukplaat voorkomt dat de gaten weer dichtvallen met grond. De machine wordt door twee vakbekwame personen bemand, zij bewerken de grond voor met een rotorkopfrees met verkruimelrol.

In navolging op de boompootmachine heeft AB Zuid-Holland ook een schoffelmachine aangeschaft. Deze machine heeft dezelfde werkbreedte als de pootmachine en kan ook op verschillende regelafstanden schoffelen.

De buxusknipmachine knipt bollen van 15 cm tot 50 cm groot en knipt piramidevormen tot 100 cm hoog. De vormknipper kan op buizen of op wielen rijden. Net waar uw voorkeur naar uit gaat. Ook beschikken wij over een maaibalk om grote hoeveelheden in één keer te knippen.

De steekschopmachine helpt bij het makkelijk en snel oppotten van uw planten. De machine steekt de plant los voor potmaten van 3, 5, 7.5 en 10 liter en laat de losgestoken plant in de grond staan. De steekschopmachine neemt u het zware werk uit handen en bespaart u tijd.

Onze vakmensen kunnen ook met de pneumatische knipschaar van AB Zuid-Holland aan de slag. Veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel.

Meer informatie over onze onze machines in de boomteelt

Bent u enthousiast geworden over onze machines in de boomteelt en wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie op het gebied van boomteelt machines? U bent van harte welkom. Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in.

nieuwe machine Albert
uitgeklapt