Robotisering kost banen? Toch niet!

07-03-2017

Dat blijkt uit ’ The Skills Revolution, een rapport dat op basis van onderzoek onder 18.000 werkgevers uit 43 landen is uitgevoerd in opdracht van Manpower. Volgens dit onderzoek is 83% van de werkgevers de komende twee jaar onder invloed van digitalisering  juist van plan hun personeelsbestand op peil te houden of zelfs te vergroten .

Voorwaarde voor baanbehoud is dan wel, dat de medewerkers over de juiste vaardigheden beschikken en bereid zijn te leren en zich aan te passen.  'Learnability – het vermogen om nieuwe vaardigheden aan te leren om goed inzetbaar te zijn – is een cruciale factor. Het is tijd om in actie te komen en mensen bij- en om te scholen, zodat we de kloof tussen de ‘haves’ en ‘have nots’ kunnen dichten.

Nog 5 opvallende conclusies:

  • 90% van de werkgevers verwacht dat digitalisering impact zal hebben op hun organisatie de komende twee jaar.
  • 45% van de taken die medewerkers dagelijks uitvoeren zou geautomatiseerd kunnen worden met behulp van reeds bestaande technologieën.
  • Toch verwacht slechts 12% van de werkgevers dat hun personeelsbestand de komende twee jaar zal inkrimpen door automatisering.
  • Werkgevers verwachten vooral groei in het personeelsbestand voor functies in de IT (26%), HR (20%) en dienstverlening/klantencontact (15%).
  • 65% van de banen, die de generatie Z moet gaan vervullen, bestaat op dit moment nog niet!
Udostępnij tę wiadomość