25-03-2024

Eind 2022 heeft AB Zuid-Holland met het bestuur gesproken over de toekomst van de sproeicombinatie. “Uit dat gesprek kwam al snel naar voren dat we met drie machines overcapaciteit hadden”, vertelt Wilfred Smit, directeur van AB Zuid-Holland. “Verder hebben we gekeken naar de sproeicombinatie als bedrijfsonderdeel en zo ook beoordeeld op het belang voor de meerderheid van het klantenbestand en in hoeverre de sproeicombinatie bijdraagt aan het resultaat van onze coöperatie” gaat hij verder. “Daarbij is vooral stilgestaan bij in hoeverre de dienst aansluit bij de kern van onze dienstverlening. Heel plat gezegd leveren wij mensen en uren, bij de sproeicombinatie ging het veel meer over de machines en de techniek eromheen. Zo kwamen we tot de conclusie dat de sproeicombinatie niet langer past binnen de dienstverlening van AB Zuid-Holland.”  

Jaron Schuurman – één van de vaste vakkrachten die de sproeimachines bedient – heeft toen aangegeven graag de sproeicombinatie over te nemen. Jaron vertelt: “Toen ik hier net in dienst kwam, zei een collega al grappend dat het misschien ooit wel van mij zou kunnen zijn. Dat was eigenlijk wat ik hoopte toen ik bij AB Zuid-Holland in dienst kwam, dus dat kwam heel goed uit.” In de tussentijd was al één van de drie machines verkocht aan iemand anders. “Jaron had eigenlijk alleen interesse in de grote machine van 52 meter, maar omdat er dus nog twee over waren was het was alles of niks”, zegt Wilfred lachend. “En dat was een goede keus uiteindelijk, want er zijn ook genoeg klanten die ik nu kan helpen met de kleinere machine”, voegt Jaron toe.  

Met ingang van 2024 is de sproeicombinatie officieel verkocht aan het bedrijf dat Jaron hiervoor heeft opgericht: J.C. Schuurman Gewasverzorging B.V.. “Voor ons stond voorop dat de klanten en leden er zo min mogelijk hinder van zouden ondervinden en door het te verkopen aan een bekend gezicht hopen we dat de klanten en leden nog net zo goed bedient kunnen worden,” vertelt Wilfred. Alle klanten die tot nu toe de dienst van AB Zuid-Holland afnamen, kunnen voortaan bij Jaron terecht.  

Op de vraag wat Jaron graag nog wil bereiken in de toekomst, gaf hij het bescheiden antwoord dat hij geen grootste plannen heeft. “Graag vervang ik één van de machines, want dat mag binnenkort wel gebeuren. Daarnaast is het eigenlijk gewoon goed zo en ik heb er plezier in. Nou ja, misschien een trekker erbij als hobby”, sluit Jaron af.  Voor sproeiopdrachten kunnen bedrijven voortaan rechtstreeks contact opnemen met Jaron Schuurman op telefoonnummer 06-11031296 of stuur een e-mail naar aanvraag@jcschuurmangewasverzorging.nl. Alle informatie over zijn bedrijf waaronder contactgegevens kunt u terugvinden op de website van J.C. Schuurman Gewasverzorging: www.jcschuurmangewasverzorging.nl.